Quantcast
Rheinische Post: Η Μέρκελ ζητά από την Αθήνα να εκπληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Rheinische Post: Η Μέρκελ ζητά από την Αθήνα να εκπληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

«Η Μέρκελ ζητά από την Αθήνα να εκπληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί», είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Όσα συμφωνήθηκαν, ισχύουν και μετά τις εκλογές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ την Παρασκευή. Πέραν αυτού, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Αναμένουμε την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων μέχρι το φθινόπωρο’, είπε προς την Rheinische Post ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν. ‘Η βοήθεια από τον ESM και οι μεταρρυθμίσεις που το συνοδεύουν αποφασίστηκαν με το ελληνικό κράτος, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ισχύει ό,τι αποφασίστηκε’».

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «ο Τσίπρας μπορεί να ελπίζει σε νέα εκλογική νίκη, παρότι δεν τήρησε σχεδόν καμία προεκλογική υπόσχεση. Παρόλα αυτά παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός και μάλιστα με διαφορά».

Πάντως, «πολιτικοί των συγκυβερνώντων στο Βερολίνο κομμάτων εκφράζουν την κατανόησή τους για την παραίτησή του», σημειώνει η εφημερίδα, παραθέτοντας σχετικές δηλώσεις στελεχών της CDU και του SPD.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.