Quantcast
Rheinische Post: Κρίσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι - enikonomia.gr
share

Rheinische Post: Κρίσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι

δημοσιεύτηκε:

Όπως σχολιάζει σήμερα η Rheinische Post, Μέρκελ και Λαγκάρντ έχουν σαφέστατα διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Παρά ταύτα η επικεφαλής του Ταμείου δεν παρέλειψε να επαινέσει χθες την καγκελάριο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «ιδιαίτερα ανθρωπιστική προσέγγιση» της Γερμανίας θα καταγραφεί στην ιστορία.

Σύμφωνα με τον σχολιαστή, «το εάν ήταν ιστορική η συνεισφορά της Μέρκελ και στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, θα κριθεί πιθανότατα αυτό το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει τότε εκ νέου δάνεια δισεκατομμυρίων, εντούτοις εντείνονται οι φόβοι ότι δεν θα είναι σε θέση να το πράξει. Στο πεδίο αυτό η Λαγκάρντ προχωρά σε μια απαισιόδοξη ανάγνωση των πραγμάτων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δέχεται πιέσεις επειδή διαθέτει τα χρήματα του Ταμείου σε μια ευρωπαϊκή χώρα, αντί να τα δώσει σε φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, και αυτό παρότι η χώρα αυτή δεν πληροί τις συμπεφωνημένες προϋποθέσεις που θα την καταστήσουν και πάλι πιο ανταγωνιστική».

Πρόκειται για έναν από τους λόγους που η Κριστίν Λαγκάρντ πιέζει την Άγκελα Μέρκελ να συναινέσει σε ένα κούρεμα του χρέους, εντούτοις η γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει, παρατηρεί η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.