Quantcast
Ρήγας: Το επίδομα προς τους συνταξιούχους είναι εφάπαξ - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Το επίδομα προς τους συνταξιούχους είναι εφάπαξ

δημοσιεύτηκε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα δολοφονικά χτυπήματα σε Βερολίνο και Άγκυρα» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους Γ. Πίκουλα και Μ. Γεωργίου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας και τόνισε, ότι «τέτοιες ενέργειες δημιουργούν αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη».

«Η χώρα μας αποδεικνύεται πόλος σταθερότητας και ειρήνης κι αυτό οφείλεται στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Ο κ. Ρήγας καταλόγισε ευθύνες στην Ευρώπη, «γιατί κλείνοντας τα σύνορά της διαμορφώνει ένα ζοφερό και επικίνδυνο τοπίο, στο οποίο κερδίζουν έδαφος η ξενοφοβία και οι ακραίες απόψεις δεξιάς ρητορείας και φυσικά ενισχύονται τα κόμματα που πρεσβεύουν τέτοιες αντιλήψεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταβολή του επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, διευκρίνισε, ότι ήταν από την αρχή ξεκάθαρο πως «το επίδομα προς τους συνταξιούχους είναι εφάπαξ» πρόσθεσε όμως ότι «έχουμε τη βούληση να το ξαναδώσουμε, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες το 2017 και το 2018».

Σχετικά με τις ενστάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τις την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και την κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, ο κ. Ρήγας καταλόγισε στον «σκληρό πυρήνα που εκφράζει ο κ. Σόιμπλε», ότι «επιδιώκει να στρέψει την ήδη δύσκολη συμφωνία που εφαρμόζουμε σε άλλα πεδία, που θα ενισχύουν τη δική του σκληρή πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών. Προσπάθησαν να το κάνουν στην α’ αξιολόγηση, προσπαθούν να το κάνουν και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Οι ενστάσεις που ακούγονται για την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης είναι προσωπική άποψη του κ. Σόιμπλε. Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις Μοσχοβισί, Σαπέν και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων που δεν είχαν καμία αντίρρηση στις παροχές αυτές. Ο κ. Σόιμπλε πιέζει να μην υπάρξει από την ελληνική κυβέρνηση καμία στήριξη στους πολίτες της χώρας, γιατί ενοχλείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από ενάμιση χρόνο ο σκληρός πυρήνας του Σόιμπλε επέβαλε ευρέως τις αντιλήψεις του και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνη της μέσα στην Ευρώπη. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και προφανώς ενοχλεί».

Συνεχίζοντας ο κ. Ρήγας κατηγόρησε την ΝΔ ότι «συμπορεύεται με αυτό τον σκληρό πυρήνα» και προσέθεσε, ότι ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση είχε βγάλει non paper για την υπερψήφιση των νέων μέτρων της κυβέρνησης, άλλαξε την απόφασή της μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Ερωτηθείς τέλος για την πιθανότητα «έντιμου συμβιβασμού» και της επιβολής νέων μέτρων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε την εφαρμογή νέων μέτρων, ή την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά.

«Είναι προφανές πως η διαπραγμάτευση είναι μία μάχη, μία ισχυρή σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο. Εμείς επιλέξαμε να μην αποχωρήσουμε αλλά να δώσουμε τη μάχη αυτή και έχουμε καταφέρει να τη δίνουμε σήμερα με καλύτερους όρους απ’ ό,τι ενάμιση χρόνο πριν» είπε ο κ. Ρήγας και κατέληξε: «Σε μία μάχη προφανώς θα χρειαστεί να γίνουν και συμβιβασμοί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι δυνατόν εφαρμοστούν νέα μέτρα ή να απομακρυνθούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά. Αφ’ ενός επειδή δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία και αφ’ ετέρου επειδή αυτές οι πολιτικές έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, αποτυχημένες και καταστροφικές».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.