Quantcast
Ρουμπινί: Έτοιμη η Ελλάδα για περισσότερες υποχωρήσεις - enikonomia.gr
share

Ρουμπινί: Έτοιμη η Ελλάδα για περισσότερες υποχωρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες υποχωρήσεις έναντι των δανειστών είναι έτοιμη να κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει τις επιπτώσεις ενός «ατυχήματος», υποστήριξε μιλώντας στο Bloomberg o Νουριέλ Ρουμπινί.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «ο κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα υλοποιούταν αν υπάρξει ατύχημα και η Ελλάδα αποφασίσει να καθυστερήσει τις πληρωμές της προς το ΔΝΤ.

Την ημέρα που θα συμβεί αυτό, θα επιταχυνθεί το bank run, η Ελλάδα θα πρέπει ουσιαστικά να επιβάλει «πάγωμα» στις καταθέσεις, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, και αφού θα ξεμείνει από λεφτά θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs».

«Νομίζω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα κάνουν περισσότερες υποχωρήσεις και η απόφαση να προσπαθήσουν να ‘παρακάμψουν’ τον Βαρουφάκη για να κατέβουν οι τόνοι, είναι διότι οι Έλληνες γνωρίζουν πως αν συμβεί ατύχημα, αυτό θα είναι η αρχή ενός πιθανού Grexit και πως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις στις τράπεζες, στην πραγματική οικονομία, θα σήμαινε περισσότερες απώλειες για την Ελλάδα παρά για την τρόικα».

«Η τρόικα σήμερα έχει μεγαλύτερο ‘πάτημα’ έναντι της Ελλάδας, απ’ ότι η Ελλάδα έναντι της τρόικας, διότι η μετάδοση από ένα ελληνικό ατύχημα μπορεί να περιοριστεί», συμπληρώνει ο Ρουμπίνι. «Έτσι, πρέπει να αποφύγουμε αυτό το ατύχημα, και νομίζω πως θα αποφύγουν αυτό το ατύχημα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.