Quantcast
Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση συντάξεων - enikonomia.gr
share

Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Oι δανειστές επιμένουν στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις ενώ δεν υπάρχει σύγκλιση στα ζητήματα του συνταξιοδοτικού υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Έκανε επίσης γνωστό ότι ζητούν από την κυβέρνηση να μην αλλάξουν δυο νόμοι του 2010 που προβλέπουν περικοπές των κυρίων συντάξεων, με αλλαγή του συστήματος υπολογισμού.

Όπως εξήγησε, «εμείς τούς απαντάμε ότι το όφελος θα είναι μόνο 2 εκατ. ευρώ το 2015 και 3 εκατ. το 2016, αυτοί όμως απαντούν ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και θέλουν τη διατήρηση των νόμων».

Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, θα δούμε που θα καταλήξουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος εξάλλου στο τρίτο σημείο διαφωνίας, στο συνταξιοδοτικό, ο Ρωμανιάς είπε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί και με το θέμα της άμεσης κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ζητά να θεσπιστεί μετά το 2025, ώστε να μην θίγουν κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Για την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους συνταξιούχους για τις περικοπές που υπέστησαν, ο γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε ότι απόφαση αφορά 15 άτομα, καθώς αν προβλέπει αναδρομικότητα θα αφορά μόνο αυτούς.

«Όμως το κράτος δικαίου θα πρέπει να την εφαρμόσει σταδιακά για όλους», αλλά όχι να τούς δώσει αναδρομικά, τόνισε ο κ Ρωμανιάς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.