Quantcast
Ρωμανιάς: Τα προτεινόμενα μέτρα δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού - enikonomia.gr
share

Ρωμανιάς: Τα προτεινόμενα μέτρα δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού

δημοσιεύτηκε:

Δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση η μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος με τα μέτρα που προτείνονται υποστήριξε ο Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη.

Η βιωσιμότητα του συστήματος, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, «δεν εξασφαλίζεται με παρόμοια, εντελώς ευκαιριακά και περιπτωσιακά μέτρα. Χρειάζεται μια συμβατή πολιτική, ένα πακέτο μέτρων συμβατών μεταξύ τους που μπορεί να ανατρέψει τις δυσάρεστες εξελίξεις που ακολουθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εδώ και αρκετά χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς.

Όσον αφορά το εφάπαξ ο κ.Ρωμανιάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δείκτης βιωσιμότητας για το σύνολο των 37 οργανισμών που το καταβάλλουν «είναι ανεφάρμοστος στην πράξη, αλλά εάν εφαρμοζόταν θα οδηγούσε σε μια μεγάλη μείωση, ανάλογα με το ταμείο, της τάξης από 35% έως και 80%».

«Αυτός ο δείκτης βιωσιμότητας είναι καταστρεπτικός και δε μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία. Εμείς είπαμε ότι αυτόν τον δείκτη θα τον καταργήσουμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη της σχετικής τροπολογίας που θα καταθέσουμε εντός των ημερών στη Βουλή. Εύχομαι και ελπίζω οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο να μη δημιουργήσουν ανάχωμα και εμπλοκή στη διαδικασία αυτή» πρόσθεσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.