Quantcast
Σακελλαρίδης: Δεν τίθεται θέμα παράλληλου νομίσματος - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: Δεν τίθεται θέμα παράλληλου νομίσματος

δημοσιεύτηκε:

Την θέση της κυβέρνησης και την προσπάθειά της, για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που να σέβεται την λαική εντολή, επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι στόχος στό πλαίσιο του σημερινού Eurogroup, είναι να καταγραφεί η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις και διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει σχέδιο Β.

Πρόσθεσε ότι σήμερα δεν τελειώνει τίποτα, και ότι υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία.

Σε ερώτηση για το αν θα πληρωθεί η δόση αύριο στο ΔΝΤ απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοπδοτικές υποχρεώσεις της και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει ευρεία στήριξη της κοινωνίας και νωπή λαική εντολή και ότι σε καμία περίπτωση δεν φοβάται την λαική βούληση».

Ανέφερε ακόμη ότι «εάν η ερώτηση είναι νέο μνημόνιο η απάντηση από την κυβέρνηση είναι σίγουρα όχι».

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της Handelsblatt που κάνει λόγο για παρουσίαση πρότασης προς τον πρωθυπουργό για διπλό νόμισμα ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός δέχεται και κάνει συζήτησεις με οικονομολόγους αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι συμμερίζεται τις απόψεις που ακούει. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν τίθεται θέμα παράλληλου νομίσματος».

Σε ερώτηση για την τύχη του ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους δημοσιογράφους «να μην προδικάσουμε τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ το 2015» υπενθυμίζοντας ότι από τον πρωθυπουργό η τύχη του φόρου αυτού είχε τεθεί σε συνάρτηση με το πρωτογενές πλεόνασμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.