Quantcast
Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει κάποιο μνημόνιο» - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει κάποιο μνημόνιο»

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία» επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Σε αυτήν τη φάση πηγαίνουμε σε μίνιμουμ συμφωνία για ξεμπλοκάρισμα της ρευστότητας και η μεγάλη συμφωνία θα κλείσει από τον Ιούνιο και μετά» σημείωσε, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει κάποιο μνημόνιο».

Για το δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής. Θα γίνει μόνο αν η συμφωνία δεν κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων… δεν θα χρειαστεί προσφυγή αν είναι έντιμη».

Υπογράμμισε, πάντως, πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για έντιμη συμφωνία που δεν θα ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής για πραγματική ανάσα. «Όσο αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται θα κάνει ό,τι μπορεί για έντιμη συμφωνία. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με χαρακτηριστικά αξιοπρέπειας που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη. Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία σε σειρά από ζητήματα δικής της επιλογής» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε πως «δεν θα είναι επιβλαβής η συμφωνία με τους εταίρους».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως «το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη… έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στοχοποίησης του κ. Βαρουφάκη με έναν τρόπο που είναι ανοίκειος». «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την απόλυτη στήριξή μας, απλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρήθηκε σημαντικό να γίνει μία αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για έντιμη λύση» συμπλήρωσε.

«Η μεγάλη συμφωνία σε βάθος τριετίας δεν θα είναι βιώσιμη αν δεν επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους… Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που καλείται να κάνει η κυβέρνηση και θα το κάνει» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.