Quantcast
Σακελλαρίδης: Ευελπιστούμε σε συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: Ευελπιστούμε σε συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου

δημοσιεύτηκε:

Την θέση ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί σε μια συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου διατύπωσε με δηλώσεις του στο Real Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι «αυτό σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μας πλευρά».

«Όπως ξέρετε, σε μία διαπραγμάτευση όταν λαμβάνει χώρα, αυτό θέλει συμφωνία από όλα τα μέρη τα οποία παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Εμείς πιστεύουμε πάντως, ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος.

Ότι έχουμε μπει στην ουσία, στις ράγες, στην κατεύθυνση προς μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, και έχουμε προχωρήσει αρκετά πάνω σε αυτές τις ράγες

Επομένως εγώ, θα μπορούσα να σας το προσδιορίσω χρονικά, λέγοντάς σας ότι ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σε μια συμφωνία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις και τις ζυμώσεις αναφορικά με τη συμφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σακελλαρίδης χαρακτήρισε εξαιρετικά γόνιμη τη «διαπραγμάτευση» που γίνεται στο κόμμα.

«Καταρχήν να σας πω ότι το θεωρώ εξαιρετικά γόνιμο.

Και αυτό θα σας το έλεγα αν με ρωτούσατε και στο παρελθόν, όταν ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, ή ακόμα πιο παλιά…

Για εμάς ήταν πάντα μία γόνιμη διαδικασία ο πλουραλισμός των απόψεων, όταν όμως φυσικά καταλήγουν και στο να είναι εποικοδομητικές αυτές οι διαφωνίες και να βοηθάνε στην υλοποίηση των αποφάσεων.

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα σας εξηγήσω γιατί.

Γιατί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δεχτεί μία συμφωνία η οποία θα εκφεύγει από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει στις 25 Γενάρη.

Δεν θα φέρει δηλαδή στην Κ.Ο. μία συμφωνία με την οποία θα νιώθει κάποιο μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του ή να βάλει τον εαυτό του, να ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας» υπογράμμισε ο κ.Σακελλαρίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.