Quantcast
Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι εταίροι μπορούν να καταλήξουν σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία ώς τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου εξέφρασε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν έχουν κλείσει ακόμη τα ζητήματα του ασφαλιστικού, των εργασιακών, του ΦΠΑ, αλλά και ακόμη και το δημοσιονομικό, δηλαδή το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.  

Για τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ διέψευσε ότι υπάρχει πρόταση για «πακετάρισμα» σε μία, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας. 

Είπε ακόμη ότι δεν τίθεται κανένα θέμα να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις Μαΐου.

Σε ερώτηση από πού πηγάζει η αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες τη στιγμή που ασφαλιστικό και εργασιακά αποτελούν κόκκινες γραμμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους δανειστές, ενώ δεν έχει υπάρξει συμφωνία εδώ και τέσσερις μήνες, απάντησε: «Οι συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ωρίμανση της κατάστασης, ώστε να επέλθει η συμφωνία στο χρονικό αυτό όριο». 

«Η συμφωνία θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτά που θα ψηφιστεί από την ΚΟ. Στόχος μία ενιαία συμφωνία με τους όρους που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «οι συνθήκες όσο περνάει ο καιρός έχουν οδηγήσει σε μια ωρίμανση των καταστάσεων ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία». 

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι διακόπηκαν χτες οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group για να συνεχιστούν αύριο το πρωί. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σήμερα στις 5:00 συνεδριάζει η οικονομική κυβερνητική επιτροπή στο Μαξίμου.  

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών η συμφωνία όπως είπε ο κ. Καμμένος.Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τα τέλη του μήνα να υπάρχει μία κοινά αποδεκτή επωφελής συμφωνία», σημείωσε.

«Δεν έχουμε κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «κακόβουλα και καταστροφολογικά σενάρια» τα περί επιβολής ελέγχου κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, όπως είπε π.χ. η Ντ. Μπακογιάννη, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» να συμβεί κάτι τέτοιο.  

Για το ενδεχόμενο έκτακτο Eurogroup, ανέφερε πως θα ζητηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.