Quantcast
Σακελλαρίδης: Η «παράταση» μπλόκαρε την ανακοίνωση - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: Η «παράταση» μπλόκαρε την ανακοίνωση

δημοσιεύτηκε:

Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους έως τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσίευμα που αναφέρει ότι πριν απορριφθεί, το ανακοινωθέν είχε υπογράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή για το κοινό ανακοινωθέν, εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία και πως γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 εάν θα υπάρξει ρήξη για να «βαφτιστεί» αλλιώς το πρόγραμμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί τη ρήξη και δεν θα το έκανε ποτέ για επικοινωνιακά ζητήματα.

«Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο» τόνισε.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε για παράταση» του μνημονίου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε» τόνισε. «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι μια διαπραγμάτευση έχει πολλές πράξεις. Δεν θα κλείσουν όλα μεμιάς» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

 

Δείτε το video:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.