Quantcast
Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

«Δεν θα υπάρξει λύση τύπου Κύπρου στην Ελλάδα, όσον αφορά τα περί κουρέματος των καταθέσεων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα υπογραμμίζοντας ότι «επωφελής συμφωνία χωρίς “κόκκινες γραμμές” δεν υπάρχει».

Οι κόκκινες γραμμές

«Οι κόκκινες γραμμές είναι στοιχεία άμυνας σε μία συμφωνία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αίτημα της ελλ κυβ και τα οποία πρέπει να είναι αιτήματα και των εταίρων. Για να έχουμε βιώσιμες λύσεις θα πρέπι να ισχύσουν οι κόκκινες γραμμές τις οποίες επανέλαβε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist. Αυτές οι κόκκινες γραμμές είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η αναδιάρθωση του δημόσιου χρέους, καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις και ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αισιοδοξία υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, που υποστήριξε πως έχει γίνει πραγματική πρόοδος. «Απλώς θέτουμε το πλαίσιο για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής. Οι κόκκινες γραμμές είναι απαραίτητα συστατικά για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο

Ο κ. Σακελλαρίδης, σε σχετική ερώτηση, απάντησε κατηγορηματικά πως «ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο».

Στις 19.30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι συνεπής στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις

Κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι συνεπής στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές εμφανίστηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης καλώντας την ίδια στιγμή τους δανειστές να δείξουν συνέπεια και να απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα του αύριο.

Όχι στα τελεσίγραφα

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια τελεσιγράφου προς την ελληνική κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό δεν θα βοηθούσε σε μια αμοιβαία επωφελή λύση καθώς θα τραυμάτιζε τον διάλογο και «νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει».

Η συμφωνία θα έχει χαρακτηριστικά που θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το αν η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «η συμφωνία θα έχει τα χαρακτηριστικά που δεν θα δίνει το περιθώριο στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να μην την ψηφίσουν. Για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα έχει τα χαρακτηριστικά που ορίζοντι από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής».

Δεν έχει τεθεί θέμα στο ΝΑΤΟ για βάση στο Αιγαίο

Όσον αφορά την πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας στο συνέδριο του Economist για τη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ σε νησί του ανατολικού Αιγαίου ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «είναι μια πρόταση του κ. Καμμένου που έχει κατατεθεί στον πρωθυπουργό και δεν έχει τεθεί επίσημα προς το ΝΑΤΟ ώστε να υλοποιηθεί. Η σκέψη αυτή δεν μιλάει για μια νέα βάση αεροπορική αλλά για μια μεταφορά μιας σχεδιαζόμενης βάσης από την Κρήτη σε νησί του ανατολικού Αιγαίου. Θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα και θα συζητηθεί εκεί».

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μέσω teleconference

Για αυτή καθ’ αυτή τη διαπραγμάτευση ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι συνεχίζεται μέσω teleconference προσθέτοντας την εκτίμηση ότι μέχρι τη Ρίγα θα υπάρχει μια ή δύο δια ζώσης συναντήσεις της ομάδας των Βρυξελλών.

Καλή επιτυχία στους μαθητές που ξεκίνησαν να δίνουν σήμερα μαθήμα στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Εξετάσεων ευχήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.