Quantcast
Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Η Ελλάδα αισθάνθηκε πολλές φορές μόνη - enikonomia.gr
share

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Η Ελλάδα αισθάνθηκε πολλές φορές μόνη

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις της «υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε σε μεγάλο μέρος την πολιτική της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης σχεδόν για δύο δεκαετίες».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η παραμονή σας στο τιμόνι μιας σημαντικής ευρωπαϊκής δύναμης για 16 χρόνια σας έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις και προκλήσεις αλλά σας πρόσφερε και την ικανοποίηση να συμβάλετε προσωπικά στην αντιμετωπίση καταστάσεων δύσκολων για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια».

Η κα Σακελλαροπούλου είπε ακόμη “θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και προσωπικά και για τις προσπάθειές σας για την ενίσχυση και διαφύλαξη των διμερών μας σχέσεων και σταθερά φιλοευρωπαϊκή σας στάση και σε μια σειρά από ζητήματα που έθεσαν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνοχή.

Υπήρξαν βεβαίως και στιγμές δυσκολίας και έντασης. Η οικονομική κρίση που αντιμετώπισαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα που κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε πραγματικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Και η Ελλάδα αισθάνθηκε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνη».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.