Quantcast
Σάλος με το ταξίδι Βαρουφάκη στην Αίγινα: Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης - Τι απαντά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σάλος με το ταξίδι Βαρουφάκη στην Αίγινα: Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης – Τι απαντά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σάλος έχει προκληθεί από τη στάση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 ο οποίος κατηγορείται πως αρνήθηκε χθες έλεγχο από λιμενικούς στην Αίγινα όπου εντοπίστηκε να αποβιβάζεται από το καράβι.

Σφοδρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη που αψήφησε την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρκετά άλλα κυβερνητικά στελέχη

Μιλώντας στο Open, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης αφενός «θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού». Παράλληλα, σχολιάζοντας tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του.

«Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται » πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ .Πέτσας σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και πρόσθεσε ότι «δεν έχω ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι «να βλέπουμε έναν αρχηγό κόμματος κι έναν πρώην υπουργό, να λέει “εμένα δεν με νοιάζει τι λέει το Κράτος, πάω στην Αίγινα να κάνω διακοπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα”, είναι παντελώς απαράδεκτο κι είναι απαράδεκτο σήμα προς την ελληνική κοινωνία».

Σχηματίστηκε δικογραφία

Η προκλητική στάση του Γιάνη Βαρουφάκη ενόχλησε και τους υπόλοιπους ταξιδιώτες που ήταν μαζί του και υπάκουσαν όπως φαίνεται, στο γράμμα του νόμου. Κάτι που δεν έκανε ο ίδιος δηλαδή. Ήδη σχηματίζεται δικογραφία για απείθεια σε βάρος του πρώην υπουργού οικονομικών.

Όπως δήλωσε στο OPEN ο Υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, «ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του, αρνήθηκε να δείξει τα σχετικά έγγραφα τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας στα όργανα του λιμενικού και βεβαίως σχηματίστηκε δικογραφία».

Τι είπε ο Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1

Τη δική του απάντηση στα όσα γράφονται περί της παρουσίας του στην Αίγινα έδωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Μένουμε στην Αίγινα, είμαστε απομονωμένοι με την Δανάη και τον σκύλο μας στην Αίγινα από τις 10 Μαρτίου, οπότε ήταν και η τελευταία παρουσία μου στην Βουλή», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. «Έχουμε μετακομίσει με την Δανάη εδώ και πολύ καιρό και όχι μετά τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε « δεν έσπασα την καραντίνα για να πάω στην Αίγινα, έσπασα την καραντίνα για να πάω στην Βουλή».

«Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ημέρα που είχαμε το Eurogroup, πήρα το πλοίο από την Αίγινα στις 10:00, είχα μια πολύ χρήσιμη, αν και έντονη συζήτηση με τον κ. Σταϊκούρα στην Βουλή» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε ότι «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ξεκάθαρη ότι επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση για την άσκηση βουλευτικών καθηκόντων. Δεν έχω πάει πουθενά, είμαι από τους πολιτικούς που προσπαθώ να τηρήσω όσο γίνεται τα μέτρα. Έχουμε εκδώσει τέσσερα Δελτία Τύπου ζητώντας να γίνονται με τηλεδιασκέψεις οι συνεδριάσεις της Βουλής, ώστε να υπάρχει και ουσιώδης συζήτηση». Σχετικά με το όσα λέγονται για επεισόδιο με Λιμενικό στο λιμάνι του νησιού, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Αυτό που συνέβη είναι ότι βγήκαμε από το λιμάνι, εγώ και τα φορτηγά και 2-3 αυτοκίνητα. Μου ζήτησαν τα χαρτιά. Είπα ότι είμαι βουλευτής, έφυγα το πρωί από το νησί και γύρισα».

«Μετά άκουσα κάποιες φωνές πίσω μου φεύγοντας, αλλά δεν έδωσα σημασία» είπε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος λίγο αργότερα τοποθετήθηκε και στον Realfm 97,8.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δήμαρχος Αίγινας: Ο Βαρουφάκης δεν σταμάτησε για έλεγχο και είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Για το συμβάν με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάννης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε ο Βαρουφάκης «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «ήμουν παρών, δεν επέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Η απάντηση του κόμματος Βαρουφάκη σε Πέτσα


Στον κ. Πέτσα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης
τονίζει τα εξης: “Είναι αδιανόητο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να
αμφισβητεί την υποχρέωση του Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας να
μετακινείται ώστε να προσέλθει στη Βουλή νόμιμα και σύμφωνα με την
σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Κατανοούμε βέβαια ότι θα
προτιμούσαν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 να μην έχει αποκαλύψει στην
Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου τα δεινά που θα φέρει στην
χώρα και στην Ευρώπη, η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης στο Eurogroup” .
“Το ΜέΡΑ25, ανεπηρέαστοι από τη συνηθισμένη λασπολογία, θα συνεχίσουμε
να αναδεικνύουμε αυτά που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας μας και της
Ευρώπης” προσθέτει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.