Quantcast
Σαμαράς: Θα πληρώνουμε το χρέος με... υποτιμημένες δραχμές - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Θα πληρώνουμε το χρέος με… υποτιμημένες δραχμές

δημοσιεύτηκε:

Μπροστά στην προοπτική πιθανής καταστροφής – τη μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προοπτική πιθανής καταστροφής, τη μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, τόνισε βάλλοντας κατά της κυβέρνησης.

Στην απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει μόνο το μεγάλο κράτος θα παραμείνει ανέπαφο και θα τρέφεται από τις σάρκες της οικονομίας, προειδοποίησε για να προσθέσει πως έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει κατάργηση του χρέους.

“Θα πρέπει να πληρώνουμε το χρέος με υποτιμημένες δραχμές”, εξήγησε.

Η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα για την περίπτωση νίκης του ΟΧΙ, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει πως το βασικό ερώτημα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.

“Το είπε και ο Γιούνκερ”, σημείωσε.

Με το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ, επανέλαβε, για να συμπληρώσει πως “Σήμερα έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου και μόνη της η κυβέρνηση χτυπά τον πραγματικό πλούτο της χώρας”.

Ολόκληρος ο κόσμος ακολουθεί τον δρόμο της ιδιωτικής οικονομίας, εμείς στρεφόμαστε αντίθετα στη δημιουργία ενός τεράστιου κράτους, διεμήνυσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.