Quantcast
Σαμαράς: «Δώστε απάντηση στο λόμπι της δραχμής» - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: «Δώστε απάντηση στο λόμπι της δραχμής»

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερες αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο Μακεδονικό είχε η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην Θεσσαλονίκη.

Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε εφ’ όλη της ύλης επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

«Τους ενδιαφέρει όλα να γίνουν κρατικά για να βολέψουν τον κομματικό τους μηχανισμό. Αυτά γίνονται μόνο στην Βενεζουέλα. Παντού στον κόσμο γίνονται ιδιωτικοποιήσεις» είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία, για την επανεξέταση των συμβάσεων της COSCΟ και για την στάση πληρωμών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και ετοιμάζει φοροκαταιγίδα. ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο και γι αυτό τον λόγο έσυρες την χώρα σε εκλογές. Ήθελαν να ματαιώσουν την έξοδο από την κρίση . Ήθελαν να σταματήσουν την ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια, γιατί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει»

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει «πρωθυπουργός τύπου Β Κορέας» καθώς επιθυμεί να ελέγχεται από το πρωθυπουργικό γραφείο το ΣΔΟΕ . Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την δέσμευσή του για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ στους φορολογικούς συντελεστές και τον ΦΠΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «ανοησίες, ψέματα και απάτες» για τις αλλοπρόσαλλες θέσεις που παρουσιάζουν τα στελέχη τους για την οικονομία.

«Εμείς δεν κινδυνολογούμε, οι ίδιοι τα λένε. Ο κ. Τσίπρας είπε θα χορέψει με ζουρνάδες και νταούλια στις αγορές. Άλλος είπε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία καλύτερα ο θάνατος . Μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη αν έρθουμε σε σύγκρουση με την Ε.Ε. Αλλά αν για ένα χρόνο τα χάσουμε όλα αυτά θα είναι το τέλος για τον αγρότη.

Για τα εθνικά θέματα και για το Μακεδονικό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την ιστορία, ούτε την ταυτότητα, ούτε την γλώσσα μας» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει υποψήφιο που έχει ταχθεί υπέρ μακεδονικής γλώσσας.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμο του μνημονίου «θα οδηγήσει την χώρα πίσω στα ελλείμματα , την χρεωκοπία και τα μνημόνια». Χαρακτήρισε τις εκλογές ως τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών «σημασία έχει πιο κόμμα θα είναι πρώτο» και έκανε άνοιγμα προς όλους τους ψηφοφόρους «να ψηφίσουν για το μέλλον της Ελλάδας, ψηφίστε για να απαντήσετε στο λόμπι της δραχμής, σε εκείνου που έβγαλαν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας. Εμείς θέλουμε ενωμένους τους Έλληνες ».

 

Πηγή: www.real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.