Quantcast
Σαμαράς: «Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή» - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: «Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή»

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 1ης Περιφερειακής Προσυνεδρίασης της ΝΔ που γίνεται στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος τόνισε πως αυτό θα σημάνει έξοδος από την ευρωζώνη.

«Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσει, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε λέγαμε την αλήθεια. Ο Σ ΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε λέγοντας πολλά ψέματα».

«Εμείς διώξαμε τα φαντάσματα του Grexit και η σημερινή κυβέρνηση τα επανέφερε» είπε, τονίζοντας ότι η χώρα θα μπορούσε σε ένα με ενάμιση χρόνο να έβγαινε από την κρίση με τις μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι έφεραν μέσα σε τρεις μήνες τη χώρα κοντά στο κακό» πρόσθεσε.

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου της χώρας από την κρίση, που, όπως υποστήριξε, ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις εκλογές.

Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

«Εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων»…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.