Quantcast
Σαμαράς: Επιστρέφουμε στο ίδιο σημείο, με χειρότερες συνθήκες - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Επιστρέφουμε στο ίδιο σημείο, με χειρότερες συνθήκες

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς με ανακοίνωσή του. Αυτό που σημειώνει είναι πως η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ως επιτυχία μία συμφωνία που επιστρέφει τη χώρα στο ίδιο ακριβώς σημείο στο οποίο βρισκόταν, αλλά με χειρότερους όρους:

«Αν και έλεγαν πως καταργούν το Μνημόνιο, τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του για άλλους τέσσερις μήνες, με άλλο όνομα!» και προσθέτει: «Έλεγαν ότι διώχνουν την Τρόικα. Και τώρα με την ίδια ακριβώς Τρόικα διαπραγματεύονται και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο νέο Μνημόνιο όπου οδηγούν τη χώρα. Και γι’ αυτό επίσης υπέγραψαν χθες».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει: «Τώρα υπέγραψαν τα πλεονάσματα των επομένων ετών. Και μόνο για το 2015 πήραν μια αφηρημένη υπόσχεση ότι θα μειωθεί ο στόχος. Γιατί; Όχι για να μοιράσουν χρήματα. Αλλά γιατί η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα. Τα οποία, όμως, είναι το εισιτήριο για να μη χρειάζεσαι δανεικά, ώστε να βγεις από τα Μνημόνια».

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.