Quantcast
Σαμαράς: Έχουμε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Έχουμε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη

δημοσιεύτηκε:

«Δεν βρισκόμαστε στην αφετηρία, είμαστε καθ΄ οδόν προς τους στόχους μας»σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας ως κεντρικός καλεσμένος ναυτιλιακού συνεδρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

«Η Ελλάδα δεν είναι Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης αλλά ένα οχυρό σταθερότητας», είπε. Και περιέγραψε ως στόχους περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές για να μπορέσει η Ελλάδα σε ορίζοντα τριών με πέντε ετών να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο ανταγωνιστικές χώρες.

«Αν και εστιάζουμε στην επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας δεν ξεχνούμε που θέλουμε να πάμε», πρόσθεσε αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. «Η χώρα θα κεφαλαιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή την θέση»  αλλά και το άνοιγμα στην ενέργεια και συγκεκριμένα στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. «Δεν βρισκόμαστε στην αφετηρία, είμαστε καθ΄ οδόν προς τους στόχους μας», συνέχισε ο Α. Σαμαράς τονίζοντας με σημασία ότι η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει σταθερότητα, παραμονή στην Ευρωζώνη και διατήρηση ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.