Quantcast
Σαμαράς: Οι διαφορές με την τρόικα έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Οι διαφορές με την τρόικα έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα σύντομα θα βγει από την εποχή του Μνημονίου και για ένα χρόνο θα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ελαχιστοποίηση των διαφορών με την τρόικα και ίσως να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση για καθαρά τεχνικούς λόγους καθώς κάποιες κυβερνήσεις θέλουν χρόνο για να επικυρώσουν τις αποφάσεις τους.
Μάλιστα επισήμανε ο Α. Σαμαράς πως η τρόικα όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρσι τέτοια εποχή που συζητούσαν στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2014 οι μεν ζητούσαν επιπλέον μέτρα 1,5 δισ. ευρώ και οι δε λέγατε πως ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα.
Σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο καθώς η τρόικα ζητά επιπλέον μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ο προϋπολογισμός του 2015 είναι στον αέρα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση πως αυτή τη φορά αρνούμαστε να πάρουμε μέτρα και το μόνο που δέχθηκαν είναι κάποιες προτάσεις κυρίως μεταρρυθμιστικές.

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα μικρό απολογισμό του κυβερνητικού έργου τονίζοντας πως στον προϋπολογισμό προβλέπεται πλεόνασμα 3% για το 2015 γεγονός που σημαίνει ότι οι δαπάνες και οι τόκοι των δανείων καλύπτονται από τα δημόσια έσοδα με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να δανειστούμε επιπλέον χρήματα.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα επισήμανε πως η Ελλάδα σύντομα βγαίνει από την εποχή του Μνημονίου και πηγαίνουμε σε μια εποχή που δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω…
Μέχρι στιγμής πάντως η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, αύξηση πρωτογενούς πλεονάσματος, έξοδο στις αγορές αλλά και έξοδο από το πρόγραμμα…

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση πως εάν η βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει νέο σύνταγμα ούτε το 2021.
Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είναι ένα ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα»…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.