Quantcast
Σαπέν: «Πρέπει να αποφευχθεί μια επικείμενη καταστροφή» - enikonomia.gr
share

Σαπέν: «Πρέπει να αποφευχθεί μια επικείμενη καταστροφή»

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξή του στην Journal du Dimanche (JDD), ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν επιμένει στους «μιας άγνωστης έκτασης» κινδύνους που θα εγκυμονούσε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως τη Δευτέρα πρέπει να υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να προσελκύσει επενδύσεις».

Επίσης ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν «πολύ καλή αίσθηση» των πραγμάτων.

«Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ και έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο», επισημαίνει.

Ο κ. Σαπέν υπογραμμίζει επίσης ότι μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη είναι πράγματα που βρίσκονται σε μια «άγνωστη ζώνη».

«Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μιας άγνωστης έκτασης. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο», επιμένει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.