Quantcast
ΣΒΑΠ: Η οικονομία δεν μπορεί να σηκώνει άλλο το φορτίο των συνεχών αναμετρήσεων - enikonomia.gr
share

ΣΒΑΠ: Η οικονομία δεν μπορεί να σηκώνει άλλο το φορτίο των συνεχών αναμετρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομία δεν έχει πλέον τις αντοχές να σηκώνει τα πολιτικά φορτία συνεχών εκλογικών και ιδίως κομματικών αναμετρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, ενόψει των εκλογών και εμπρός στην νέα οικονομική περίοδο που ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα με την ένταση της προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε ο πρόεδρος: «αν αθροίσουμε αυτήν την χρονική περίοδο έχουμε νέο εμπάργκο για την οικονομία που θα περάσει το εξάμηνο έστω και την επόμενη των εκλογών, όπως ευχόμαστε, αν σχηματισθεί κυβέρνηση».

Ο κ. Μαθιός ανέφερε ότι μεγεθύνονται τα προβλήματα της οικονομίας και ειδικότερα της βιομηχανίας καθώς χρονίζουν πλέον παρεμβάσεις που θεωρούνται αναγκαίες.

«Νομοσχέδια και πολιτικές για κίνητρα επενδύσεων, για γραφειοκρατία, για εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων μαζί με διωγμό παραγωγικών μονάδων όπως το συγκρότημα χρυσού στις Σκουριές προκαλούν αμηχανία έως επιχειρηματικό αρνητισμό με όλες τις επιπτώσεις στην ανεργία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Επιβάλλεται μετάβαση της οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο εθνικής συμφωνίας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και των παρατάξεων καθώς και μέτρα προτεραιότητας ώστε να αναθερμανθεί η επιχειρηματικά αγορά και να επανέλθουν οι προσδοκίες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.