Quantcast
Σχοινάς: Στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης επικεντρώνει την παρουσία της στην 84η ΔΕΘ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - enikonomia.gr
share

Σχοινάς: Στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης επικεντρώνει την παρουσία της στην 84η ΔΕΘ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

δημοσιεύτηκε:


Στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) επικεντρώνει φέτος την παρουσία της, στη 84η ΔΕΘ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περίπτερο της οποίας επισκέφθηκε το πρωί ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προταθείς Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

“Η έκθεση θεωρούμε ότι είναι εφαλτήριο για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μετά από τα δέκα χρόνια της κρίσης. Φέτος, η παρουσία μας και το περίπτερό μας επικεντρώνεται σε έναν πλούτο που έχουμε στην Ελλάδα, τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αυτό το ευρωπαϊκό διαβατήριο ποιότητας που επιτρέπει στα παραδοσιακά γεωργικά προϊόντα μας να έχουν υψηλή εμπορευσιμότητα και πολύ καλή πρόσβαση, όχι μόνο στην εσωτερική αγορά αλλά και στις διεθνείς αγορές” δήλωσε ο κ.Σχοινάς.

Οπως εξήγησε, “σε ένα σύνολο 3.500 τέτοιων προϊόντων σε όλη την Ευρώπη, έχουμε πάνω από 250 ελληνικά γεωργικά προϊόντα που θα εκθέσουμε αυτές τις μέρες, έχουμε σεφ που θα έρθουν και θα τα μαγειρέψουν και προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει για να τα γνωρίσει”.

“Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάταξης της χώρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν, είναι και θα είναι, συμπαραστάτης σ΄αυτό το νέο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας” πρόσθεσε ο κ.Σχοινάς. Σημείωσε δε, ότι τα ΠΟΠ, έχουν “όχι μόνο ένα επιπρόσθετο διαβατήριο ποιότητας στην αγορά αλλά προστατεύονται με ευρωπαϊκή ασπίδα και σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες εμπορίου που καταρτίζει η ΕΕ με τρίτη χώρα. Είναι, δηλαδή, ένα μοναδικό και πανίσχυρο ευρωπαϊκό διαβατήριο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.