Quantcast
Süddeutsche: Αρνητική απάντηση από Αμερική - enikonomia.gr
share

Süddeutsche: Αρνητική απάντηση από Αμερική

δημοσιεύτηκε:

Στο δυτικό μέτωπο τώρα της ελληνικής διπλωματίας, στη Ουάσιγκτον, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει φωτογραφία του έλληνα υπουργού Οικονομικών να προσέρχεται χαμογελαστός στο ΔΝΤ ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών με την επισήμανση ότι προσπαθεί να μεταδώσει κλίμα αισιοδοξίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλληνας πολιτικός διαβεβαίωσε την επικεφαλής του Ταμείου ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

«Ποιες θα είναι οι εξελίξεις αυτήν την εβδομάδα με τη χώρα του και τα δημοσιονομικά της, δεν θέλει να αποκαλύψει ο Βαρουφάκης παρά μόνο στις 24 Απριλίου, στην προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup», σημειώνει ο αρθρογράφος. «Θα ήταν και η ύστατη στιγμή, καθώς το πρόγραμμα παρατάθηκε πάλι στο τέλος Φεβρουαρίου για άλλους 4 μήνες».

Το περιοδικό der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση γράφει ότι ο υφυπουργός Νάθαν Στις, αρμόδιος για θέματα διεθνών σχέσεων στο αμερικανό υπουργείο Οικονομικών κάλεσε την Αθήνα να συνεργαστεί καλύτερα με τους εταίρους της στην ευρωζώνη, να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα και να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της.

«Αυτό ήταν το καθαρό μήνυμα που έδωσε ο ίδιος στον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την συνάντησή τους», αναφέρεται στο άρθρο με τίτλο «Αρνητική απάντηση από την Αμερική».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.