Quantcast
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ - enikonomia.gr
share

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ

δημοσιεύτηκε:

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και σε αποχή το Σάββατο στις 20 Δεκεμβρίου καθώς διαμαρτύρονται για την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙΙ στην Cosco.

Σύμφωνα με την επιστολή της ΟΜΥΛΕ στους πολιτικούς ηγέτες, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή, στις 11:30 το πρωί καθώς η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πιέσεις της COSCO, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία επικύρωσης του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), με τον οποίο παραχωρείται η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται – ουσιαστικά καταργείται – το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

“Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση υπακούει στα κελεύσματα – απαιτήσεις της COSCO και εν μέσω συνεδριάσεων της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανές βουλευτικές εκλογές προσπαθεί άρον – άρον να «κλείσει» τις υποχρεώσεις της προς την COSCO.

Δεν διστάζουν να αγνοούν προκλητικά ακόμα και τον ελάχιστο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να ανασταλεί επ’ αόριστον το εγγυημένο αντάλλαγμα.

Μεταφέρουν το επιχειρησιακό ρίσκο στον ΟΛΠ και το Ελληνικό Δημόσιο και χαρίζουν το Λιμάνι στην COSCO. Ταυτόχρονα προωθούν την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μετατρέποντας την COSCO ενοικιαστή και ιδιοκτήτη.

Προσφύγαμε στο ΣτΕ για την πώληση του 67% και τώρα καταθέσαμε αγωγή ακύρωσης της απόφασης του ΔΣ/ΟΛΠ για την και την αναστολή του εγγυημένου τιμήματος, κατά παράβαση των όρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου” αναφέρει η ανακοίνωση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.