Quantcast
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα πλοία - Τα αιτήματά τους - enikonomia.gr
share

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα πλοία – Τα αιτήματά τους

δημοσιεύτηκε:

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν Τρίτη, 23 και την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών πλοίων προκειμένου να καταργηθεί ο νόμος 4714/2020.Αυτό αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε έκτακτη συνεδρίασή της.
«Η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4714/2020, με τον οποίο επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος οι ρυθμίσεις αυτές να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ.
Tην κατάργηση του νόμου 4714 ζητούν οι εκπρόσωποι και των άλλων 12 ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εκπρόσωποι και 13 ναυτεργατικών σωματείων θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και ο γγ της Ομοσπονδίας των Ναυτικών, Γιάννης Χαλάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.