Quantcast
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - enikonomia.gr
share

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

δημοσιεύτηκε:

«Παραλύει» σήμερα η χώρα εξαιτίας της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι).

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, με τις μετακινήσεις να γίνονται μετ’ εμποδίων εξαιτίας της απεργίας των μέσων μεταφοράς. Στον χορό των κινητοποιήσεων τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα, οι λαϊκές αγορές αλλά και πλήθος επαγγελματιών.

Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στην απεργία:

– ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

– ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι)

– ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

– ΠΟΕ – ΟΤΑ

– ΠΝΟ

-Tαξί

– Μέσα μαζικής μεταφοράς

– Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος

– Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

– Ελεύθεροι επαγγελματίες

– Νέοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).

– Οι γιατροί συμμετέχουν στην απεργία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

– Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία μαζί με τους παραγωγούς.

– Αγρότες

– Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

 

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

• 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, τρόλεϊ, τρένα, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος(ΗΣΑΠ) και προαστιακός καθώς δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο.

• Τα λεωφορεία και το τραμ θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. (Τα λεωφορεία θα αποσύρονται νωρίτερα για να βρίσκονται στα αμαξοστάσια τους στις 21:00)

• Το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Χωρίς πλοία για 48 ώρες

48ωρη απεργία από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης». Παράλληλα έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.