Quantcast
Σε ΕΛΠΕ και Edison τα δικαιώματα έρευνας της Petroceltic στο Δ. Πατραϊκό - enikonomia.gr
share

Σε ΕΛΠΕ και Edison τα δικαιώματα έρευνας της Petroceltic στο Δ. Πατραϊκό

δημοσιεύτηκε:

Στα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison μεταβιβάζονται τα αποκλειστικά δικαιώματα της Petroceltic για έρευνες στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων του επιχειρηματικού σχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελληνικών Πετρελαίων, «ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των  εταίρων του επιχειρηματικού σχήματος, που κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων την περιοχή του Δ.  Πατραϊκού κόλπου. Συμφωνήθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των δικαιωμάτων της Petroceltic  Resources Plc (33 1/3%) εξ ημισείας στους άλλους δύο εταίρους».

Τώρα «το επιχειρηματικό σχήμα διαμορφώνεται σε Ελληνικά Πετρέλαια  Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων Δ.  Πατραϊκού κόλπου Α.Ε.  50% (διαχειριστής) και Edison International SpA 50%».

Η ολοκλήρωση της  μεταβίβασης των δικαιωμάτων, σύμφωνα με την Σύμβαση Μίσθωσης, υπόκειται στη συναίνεση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Γρηγόρη Στεργιούλη,«μετά την πρόθεση της Petroceltic Resources να μεταβιβάσει το σύνολο των δικαιωμάτων της στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οΌμιλος ΕΛΠΕ συμφώνησε να αποκτήσει το ήμισυ αυξάνοντας τα δικαιώματα του σε 50%, ενώ το ίδιο έπραξε και ο άλλος εταίρος μας η Edison».

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε ότι οι ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Πατραϊκού συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις, στοχεύοντας στην ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή το ταχύτερο δυνατόν.

Επόμενη κίνηση, προσδιόρισε, ότι θα είναι η διεξαγωγή τρισδιάστατων γεωφυσικών καταγραφών που θα εκτελεστούν από νεότευκτο σκάφος της εταιρείας Dolphin Geophysical UK.

Ακόμη ο κ. Στεργιούλης σημείωσε ότι οι έρευνες θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό προς τις δραστηριότητες των τοπικών κοινωνιών και το περιβάλλον, τηρώντας πλήρως όλες τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που αναφέρονται λεπτομερώς στο εγκεκριμένο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σχέδιο Περιβαλλοντικής Δράσης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.