Quantcast
Σε φιλικό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν - Τι συζήτησαν - enikonomia.gr
share

Σε φιλικό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν – Τι συζήτησαν

δημοσιεύτηκε:

Την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, η συνομιλία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον κ. Μητσοτάκη να συγχαίρει τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων για την εκλογή της.

Παράλληλα, γνωστοποίησε την πρότασή του να είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς νέος εκπρόσωπος της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση που η κ. φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε εξαιρετική.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η έναρξη της θητείας της συμπίπτει με την ανάληψη της διακυβέρνησης στην Ελλάδα από μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο όπως είπε, είναι βέβαιη ότι θα έχει μια εξαιρετική συνεργασία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε και επίσημα την προεδρία της Κομισιόν την περασμένη Τρίτη, όταν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.