Quantcast
Σε γενική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη - enikonomia.gr
share

Σε γενική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

δημοσιεύτηκε:

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά για τα οποία, όπως υποστηρίζει, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ προτάσσει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων κάνοντας λόγο για:

1. Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

2. Σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.

3. Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών.

4. Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα.

5. Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.