Quantcast
Σε κυβέρνηση Χρυσής Αυγής οδηγεί η πολιτική των δανειστών λέει ο φιλόσοφος John Gray - enikonomia.gr
share

Σε κυβέρνηση Χρυσής Αυγής οδηγεί η πολιτική των δανειστών λέει ο φιλόσοφος John Gray

δημοσιεύτηκε:

Τον κίνδυνο να κυβερνήσει την Ελλάδα η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πιέσεις των Ευρωπαίων αναδεικνύει ο Φιλόσοφος John Gray.  Απαντώντας στις  ερωτήσεις του Vice Ο Βρετανός φιλόσοφος ξεκαθαρίζει επίσης ότι η επιθυμία της ανθρωπότητας για ελευθερία είναι ψέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Βρετανός φιλόσοφος στο βιβλίο του «Η ψυχή της μαριονέτας» προσπαθεί να αναδείξει τη σχέση της ανθρωπότητας με την ελευθερία υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος δεν επιθυμεί μεγαλύτερη  ελευθερία επιλογής γιατί αδυνατεί να διαχειριστεί την αμφιβολία.

Σε ερώτημα του Vice ωστόσο που αναφέρει στον  John Gray ότι αυτές τις μέρες στην Ευρώπη η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα στην Ελλάδα προσφέρει ελπίδα, ο Βρετανός φιλόσοφος απαντά ότι δεν πιστεύει πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα τα καταφέρει στην Γερμανική Ευρώπη γιατί δεν του το επιτρέψει. Αυτό που πιθανότατα πρόκειται να συμβεί αναφέρει, ο John Gray, είναι να πιέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υποταγή κάτι που θα τον απονομιμοποιήσει στους ψηφοφόρους του. Και αυτό θα γίνει όχι τώρα αλλά σε έξι μήνες γιατί ακόμα έχουν την συντριπτική υποστήριξη των Ελλήνων. Για σκεφτείτε αναφέρει στην συνέχεια, σε έξι μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τα υφεσιακά μέτρα. Τι θα γίνει τότε; Ποιος είναι ο τελικός προορισμός της στρατηγικής αυτών των εγκεφάλων στις Βρυξέλλες; Έχουν αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει; Έχουν αξιολογήσει αυτό το ενδεχόμενο οι ιδιοφυείςπολιτικοί των Βρυξελλών; Θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο εξευτελισμού και ήττας η οποία θα οδηγήσει σε μια ακόμα χειρότερη κατάσταση: να γίνει η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση. Αυτό θα συμβεί καταλήγει ο Βρετανός φιλόσοφος.   

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.