Quantcast
Σε ποια φάρμακα και γιατί παρατηρούνται ελλείψεις - enikonomia.gr
share

Σε ποια φάρμακα και γιατί παρατηρούνται ελλείψεις

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη παρουσίασε  ο Φαρμακευτικός  Σύλλογος  Αττικής (ΦΣΑ). Σύμφωνα με τον Σύλλογο μερικά από αυτά  είναι μεταξύ άλλων παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά.

Για το θέμα μίλησε ο φαρμακοποιός Γιώργος Νύχας στην τηλεοπτική εκπομπή του Open “Ανοιχτή Επικοινωνία. «Εγώ θα πρόσθετα και ορισμένα εισπνεόμενα σκευάσματα τα  οποία ειδικά αυτή  την περίοδο με τον κορονοϊό είναι σε μεγάλη ζήτηση. Επίσης σε έλλειψη είναι και ορισμένα αντιπυρετικά φάρμακα», σημείωσε.

Γιατί υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα

Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα. «Το θέμα των ελλείψεων υπήρχε αρκετό καιρό, υπήρχε λίγο πολύ πάντα. Τ0 2022 έχει χειροτερέψει η κατάσταση με τον πόλεμο και με την ενεργειακή κρίση σίγουρα έχει επιδεινωθεί. Άλλος ένας λόγος που χειροτέρεψε την κατάσταση αυτή είναι οι παράλληλες εξαγωγές που συμβαίνουν. Αυτά είναι γνωστά στις αρμόδιες Αρχές» τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι τιμές των φαρμάκων είναι πιο φθηνές στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε ενδεικτικά ένα παράδειγμα: ένα φάρμακο μπορεί να κοστίζει στην Ελλάδα 5 ευρώ και το ίδιο φάρμακο μπορεί να κοστίζει σε άλλη χώρα 55 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.