Quantcast
Σε πύρινο κλοιό η Ανατολική Αττική - Καίγονται Νέος Βουτζάς, Μάτι και Άγιος Ανδρέας - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σε πύρινο κλοιό η Ανατολική Αττική – Καίγονται Νέος Βουτζάς, Μάτι και Άγιος Ανδρέας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Πεντέλης.

Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιάστην Ανατολική Αττική έχουν μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Άλλα ασθενοφόρα προσπαθούν να προσεγγίσουν περιοχή στον Νέο Βουτζά για να πάρουν 3-4 άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα. Δύο ακόμη άτομα έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο ενώ και ένας πυροσβέστης έχει μεταφερθεί στο Αττικόν με αναπνευστικά προβλήματα.

Καθώς η πυρκαγιά μαίνεται, δόθηκε εντολή εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι και τον Άγιο Ανδρέα για προληπτικούς λόγους. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών.

Απεγνωσμένος ένας εκ των περίπου 200 ατόμων που βρίσκονταιεγκλωβισμένα στο Μάτι, δήλωσε στον realfm 97.8, “είμαστε 200 άνθρωποι στο λιμάνι στο Μάτι. Οι περισσότεροι βρίσκονται στη θάλασσα. Δεν υπάρχει ψυχραιμία, ο κόσμος είναι πανικοβλημένος. Υπάρχουν παιδιά με εγκαύματα, χρειαζόμαστε βοήθεια”, δηλώνει.

Όπως τόνισε ο κ. Μάριος, “δεν γίνεται να μας προσεγγίσει ούτε ελικόπτερο ούτε αυτοκίνητο, πάρα μόνο από τη θάλασσα”. “Καίγονται τα πάντα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αναπνεύσουν”, δήλωσε.

Στο μεταξύ, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά από τη Νέα Μάκρη..

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου στον Realfm 97,8 έχουν καεί τρία σπίτια, ενώ εκκενώθηκε το Λύρειο Ίδρυμα.

”Έχουν καεί τρία σπίτια, κατευθύνεται προς το Δήμο Διονύσου, κινδυνεύει και εκκενώνουμε το Λύρειο Ίδρυμα . Το μέτωπο είναι μεγάλο, αν ξεφύγει θα καεί η Βόρεια Αττική”, δήλωσε στον real fm ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια και πως η κατάσταση είναι πολύ δραματική ενώ η πυρκαγιά απλώνεται σε έκταση 10 χλμ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μιλώντας επίσης στον realfm 978 o δήμαρχος Πεντέλης Μελισσίων Δημήτρης Στεργίου ανέφερε πως η φωτιά στο Νταού Πεντέλης “άφησε πίσω της εφτά σπίτια αποκαΐδια, έκαψε το μισό χωριό, είχαμε μεγάλη καταστροφή.Ο αέριας είναι δαιμονισμένος που τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Αν νυχτώσει και η φωτιά μπει μέσα στον οικισμό του Βουτζά, τα πράγματα θαείναι πάρα πολύ δύσκολα για την περιοχή”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.