Quantcast
Σε repos αναζητά το ΙΚΑ 360 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Σε repos αναζητά το ΙΚΑ 360 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στην άντληση ρευστότητας 360 εκατ. ευρώ μέσω βραχυπρόθεσμου δανεισμού αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου.

Συγκεκριμένα χθες στο ΔΣ του Ιδρύματος αποφασίστηκε η σύναψη ρέπος με εμπορική τράπεζα (με εγγύηση ομόλογα ελληνικού Δημοσίου τα οποία το ίδιο κατέχει) ύψους έως 150 εκατ. ευρώ, καθώς και το δανεισμό 70 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου, 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων και 100 εκατ. ευρώ από το Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ.

Η διοίκηση του ΙΚΑ ακολουθεί, σταθερά, την πρακτική του «εσωτερικού» δανεισμού από ταμεία που έχουν συγχωνευτεί στο ΙΚΑ, καθώς και από συναλλαγές repos «υπό την πίεση» της υστέρησης στα έσοδα και στις εισπράξεις των εισφορών, ενώ το μεγαλύτερο ποσό που έχει δανειστεί ήταν 390 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του ’14.

Ακόμη με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη παρατείνονται έως τις 24 Ιουνίου οι οργανωτικές αλλαγές και έως τις 24 Ιουλίου η εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης που είχε εκδώσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Οι παρατάσεις δόθηκαν «προκειμένου να γίνει περαιτέρω διάλογος και επεξεργασία του Κώδικα Δεοντολογίας από αρμόδια επιτροπή».

Αργυρώ Μαυρούλη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.