Quantcast
Σε ρυθμούς εκλογών κινείται η Νέα Δημοκρατία - enikonomia.gr
share

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται η Νέα Δημοκρατία

δημοσιεύτηκε:

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη της, έχουν διαφορετική άποψη, εκτιμώντας ότι η συγκυρία δεν ευνοεί το κόμμα, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Η ηγεσία όμως της Ν.Δ. εκτιμά ότι μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή και τη ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, που άφησε τραυματισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και από Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε πως  «η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη, από Δευτέρα έχει χάσει κι εμάς».

Πάντως στη Συγγρού επικρατεί η εκτίμηση ότι δεν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται και για παιχνίδι τακτικής του Μαξίμου. Η διαδικασία της συζήτησης, αν τελικά ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, θα είναι επώδυνη και για τον πρωθυπουργό- αναγνωρίζουν ωστόσο στη Συγγρού πως με την  κίνηση αυτή θα ξεκαθαριστεί πως βουλευτές της Αριστεράς ρίχνουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Εάν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να στηρίξει την κυβέρνηση- «δεν υπάρχει καμία περίπτωση», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης μετά την πολύωρη συνεδρίαση για το μνημόνιο- ενώ ήδη ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει στη Βουλή ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεχίσει να ψηφίζει τους νόμους που θα φέρνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μνημονίου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.