Quantcast
Self test: Εξετάζεται η διάθεσή τους και από τα σούπερ μάρκετ - Πώς θα τα παίρνουν οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Self test: Εξετάζεται η διάθεσή τους και από τα σούπερ μάρκετ – Πώς θα τα παίρνουν οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατίθενται τα self test και από τα σούπερ μάρκετ άφησε σήμερα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όπως είπε χαρακτηριστικά: ” είναι απολύτως βέβαιο ότι από τη στιγμή που τα φαρμακεία θα σταματήσουν τη δωρεάν διανομή self test όπως είχε ανακοινωθεί εάν θυμάμαι καλά 19 Ιουνίου, να υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής “. “Σήμερα έχουμε μια σύσκεψη στις 11 ώρα γι’ αυτό το θέμα για να δούμε τις λεπτομέρειες. Σίγουρα θα υπάρχει και από άλλα κανάλια διανομής, τώρα τις λεπτομέρειες θα σας τις πούμε σε λίγες ώρες ή ενδεχομένως αύριο. Πάντως είναι δεδομένο ότι θα γίνει”, συμπλήρωσε. Σε ερώτηση εάν υπάρχει στο τραπέζι η λύση των σούπερ μάρκετ είπε “Εάν ρωτάτε τη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης 100% τις 100%”.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Πρόσθεσε πάντως ότι το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την παράνοια να μην θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί να μην δίνει τον ΑΜΚΑ ο πολίτης στα σούπερ μάρκετ. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο ίδιος ο πολίτης θα δίνει τον ΑΜΚΑ του στον υπάλληλο δεν θα τον παίρνει από μόνος του. Ο πολίτης επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ. Άμα δεν θέλει να τον δώσει, δεν θα τον δώσει, δεν θα τον πάρει κανένας. Ο πολίτης θα αποφασίζει να μοιραστεί αυτό το προσωπικό δεδομένο με την υπάλληλο, ειδάλλως εάν θέλει πάει και το αγοράζει.

Για τα φροντιστήρια
Για τα φροντιστήρια είπε ότι είναι στην πρόταση του υπουργείου που θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή των ειδικών να ανοίξουν και πρόσθεσε ότι πολλά φροντιστήρια ούτως ή άλλως κλείνουν για το καλοκαίρι. Όμως σε άλλα γίνονται εγγραφές θερινών τμημάτων προετοιμασίας της επόμενης χρονιάς, ξένες γλώσσες κλπ. Αυτά προφανώς θα ανοίξουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.