Quantcast
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκαλεί στη Βουλή η έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα να υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι μειώθηκαν κατά 7..000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές των νησιών και την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και συγκάλυψη περίεργων δαπανών.

Η συζήτηση άρχισε με τον κ. Βίτσα να αιτιολογεί τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου Τα επιχειρήματα του κ. Βίτσα δεν έπεισαν την αντιπολίτευση βουλευτές της οποίας μάλιστα και ειδικότερα οι εισηγητές Ν.Δ , ΔΗΜ.ΣΥΜ και Ποταμιού να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του για αδιαφάνεια με βάση το άρθρο 6 για τη νομιμοποίηση δαπανών.

“Το νομοσχέδιο είναι εξοργιστικό. Είναι η ταφόπλακα σε οποιαδήποτε διάθεση εξωραϊσμού των δαπανών γύρω από το μεταναστευτικό. Μετατρέψατε το μεταναστευτικό ζήτημα σε πλυντήριο δαπανών με χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς καμία συνθήκη διαφάνειας. Αν δεν είναι αυτό η απόλυτη ομολογία ανικανότητας τότε αποτελεί την απόλυτη ομολογία συγκάλυψης στη διαφθορά” είπε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για διάτρητο νομοσχέδιο επικαλούμενος και τις ενστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Απαντώντας ο κ. Βίτσας αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για το πρώτο από τρία νομοσχέδια που θα έρθουν και ότι θα κατατεθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες έχουν τη σφραγίδα της Ανεξάρτητης Αρχής επέμεινε στον κατεπείγοντα χαρακτήρα υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση αν και έχει βελτιωθεί δεν παύει να είναι δύσκολη κι επείγουσα λόγω κυρίως των μεταφορών που πρέπει να γίνουν και των μισθωμάτων σε εγκαταστάσεις.

Αποκαλύπτοντας την κατάσταση στα νησιά ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα το πρωί ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις δομές στα νησιά είναι 11.544 από 18.000 που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα : Στη Μόρια φιλοξενούνται 4.714 άτομα , στο Βαθύ της Σάμου 3.862 -ο Υπουργός μάλιστα απολογήθηκε για τη συγκεκριμένη περιοχή- , στο Πυλί της Κω 927, στη ΒΙΑΛ στη Χίο 1262 και στη Λέρο 779.

“Αυτό δεν μπορούσε να γίνει τυχαία και δεν έγινε από μόνο του. Αυτά είναι τα βασικά άρθρα -περί μεταφορών και μισθώσεων – που είναι η ψυχή του νομοσχεδίου είπε ο κ. Βίτσας.

Στις μομφές της αντιπολίτευσης για αδιαφάνεια με επίκεντρο το άρθρο 6 και τη νομιμοποίηση δαπανών ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι δεν υπάρχει σύμβαση η οποία να μην αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι επί μήνες καταγγέλλει σκάνδαλα χωρίς να έχει προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.