Quantcast
Σγουρίδης στον Realfm 97,8: Θα ζητήσουμε η συμφωνία για το Σκοπιανό να περάσει από τη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία - enikonomia.gr
share

Σγουρίδης στον Realfm 97,8: Θα ζητήσουμε η συμφωνία για το Σκοπιανό να περάσει από τη Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία

δημοσιεύτηκε:

“Πρέπει να αποφύγουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο. Αλλά αν το επιδιώξει η Τουρκία θα πάρει απάντηση, όπως είπε ο και Πάνος Καμμένος” δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Ο Ερντογάν έχει μια πολύ έντονη ρητορική γύρω από τα θέμα της μεγάλης Τουρκίας, όπως θέλει να τη λέει. Έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία Ελλήνων αξιωματικών που πάει να τη μετατρέψει σε νομική ομηρία, θέλοντας να αποδείξει ο κ. Ερντογάν ότι υπάρχει και η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη. Στη βάση αυτή μπορεί να τραβήξει σε βάθος αυτή η ομηρία” τόνισε.

“Έχουμε ενεργοποιήσει τις συμμαχίες μας, η δήλωση από την Ε.Ε. ήταν σκληρή απέναντι στην Τουρκία. Αυτές τις συμμαχίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Πρέπει να αποφύγουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο. Αλλά αν το επιδιώξει η Τουρκία θα πάρει απάντηση, όπως είπε ο και Πάνος Καμμένος. Εφόσον θελήσει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και για αυτόν (σ.σ. Ερντογάν). Πρέπει να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για να το αποφύγουμε” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό δήλωσε ότι “Εμείς οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Θα καταψηφίσουμε τον όρο που θα περιλαμβάνει λέξη Μακεδονία και θα ζητήσουμε η συμφωνία να ψηφιστεί με ισχυρή πλειοψηφία. Σε ένα τέτοιο ζήτημα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Εμείς θα την καταψηφίσουμε και θα ζητήσουμε και από τους υπόλοιπους. Ως κυβερνητικός εταίρος θα ζητήσουμε να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία. Θεωρούμε μια τέτοια συμφωνία θα ήταν καλό για τη χώρα να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία και το λέμε για να μην θεωρηθεί πως μια τέτοια συμφωνία περνά όπως αυτές μεταξύ δύο κρατών για θέματα πχ τουρισμού” είπε ο κ. Σγουρίδης.

“Οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα την τιμήσουμε μέχρι τέλος. Το ένα με το άλλο είναι ανεξάρτητο. Όποιος θέλει να διαπιστώσει τη δεδηλωμένη, υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να το διαπιστώσει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.