Quantcast
Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κυπριακών αερογραμμών - enikonomia.gr
share

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κυπριακών αερογραμμών

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς αναμένεται η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού για τις κρατικές χορηγίες προς την εταιρεία, αλλά τα κυπριακά μέσα προβλέπουν δυσοίωνες εξελίξεις.

Σε περίπτωση που η απόφαση θα είναι καταδικαστική και κριθούν παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις, τότε η εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος ποσό που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ωστόσο κρίνεται αδύνατο, οπότε η εταιρεία θα καταστεί και τυπικά αφερέγγυα και θα της αφαιρεθεί η άδεια πραγματοποίησης πτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ και της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, η απόφαση θα είναι καταδικαστική γεγονός που θα σημάνει το τέλος της εταιρείας ύστερα από 69 χρόνια ιστορίας.

Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο και λαμβάνονται ήδη μέτρα προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό και προβλήματα στο επιβατικό κοινό. Η κυπριακή κυβέρνηση διαβεβαιώνει παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας με τον έξω κόσμο.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος γράφει ότι μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το απόγευμα, θα ανακοινωθεί και η απόφαση της κυβέρνησης, ότι η η εταιρεία κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες απόψε πριν τα μεσάνυκτα, αφού ολοκληρωθεί το πτητικό πρόγραμμα της ημέρας και μόλις απογειωθεί για τη Λάρνακα η τελευταία πτήση από την Αθήνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.