Quantcast
Σκουρλέτης: Εξασφαλισμένη η απόλυτη πλειοψηφία για την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Εξασφαλισμένη η απόλυτη πλειοψηφία για την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

“Ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου”, υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


“Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Διότι ό,τι τελικά και αν συμβεί, και αναφέρομαι στη στάση που θα επιλέξει να κρατήσει ο κ. Καμμένος όχι απέναντι στη Συμφωνία -διότι ούτως ή άλλως διαφωνεί ως προς το περιεχόμενό της-, αλλά απέναντι στην κυβέρνηση, θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση είναι σαφές τι ακριβώς θα ακολουθήσει μετά. Εγώ πιστεύω ότι ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση εκείνη που δεν εξασφαλιστεί, θεωρώ ότι αυτά τα οποία είναι να γίνουν και αφορούν την ολοκλήρωση εκείνων των πολύ σημαντικών μέτρων, τα οποία στην πράξη ανοίγουν ένα διαφορετικό δρόμο για τη χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια, (μέτρα) που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρέπει να ολοκληρωθούν. Για αυτό σας είπα, ο κόσμος -ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου και οι οποίες, επαναλαμβάνω, πιστεύω ότι δεν θα είναι τέτοιες που θα δημιουργήσουν θέμα κυβερνητικής ανατροπής- (ο κόσμος) πρέπει να είναι βέβαιος ότι αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτά τα οποία έχει πει και μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες θα δουν, πράγματι, αλλαγές στην ίδια τους τη ζωή. Απομένει η ψήφιση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η ψήφιση των μέτρων για την ενίσχυση επιδότησης του ενοικίου για τα νέα ζευγάρια, οι 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, και μια σειρά άλλα μέτρα” λέει συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά παράλληλα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. “Οι μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις χώρων, βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει πλέον αυτή η απαιτούμενη πλειοψηφία έτσι ώστε να επικυρωθεί αυτή η Συμφωνία και από το ελληνικό Κοινοβούλιο” αναφέρει.

Με αφορμή δε, την πρόσφατη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: “Η άλλη πλευρά έκανε πράξη όσα είχε δεσμευτεί να κάνει» και οι τελευταίες αλλαγές «βάζουν τέλος στους αλυτρωτισμούς, λύνουν μια διελκυστίνδα αρκετών δεκαετιών και, νομίζω, όλοι μαζί μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης”.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει ότι “είναι μια πρωτοβουλία, η οποία πάρθηκε από στελέχη που κατά καιρούς βρέθηκαν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και με ένα σαφή τρόπο αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνει αυτό το αποφασιστικό βήμα προς τη συνανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια”. Πρωτοβουλία που, όπως επισημαίνει ο Π. Σκουρλέτης, έρχεται σε αντιδιαστολή με την ασυνέπεια που επιδεικνύουν Κεντροαριστερά και ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη και στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων του 2015 τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Τέλος, ερωτηθείς για τον χρόνο τον εκλογών, τονίζει: ” Προφανώς μέσα στην έννοια των πολιτικών εξελίξεων είναι και οι εθνικές κάλπες. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραμένει όπως τον έχετε ακούσει και άλλες φορές: να εξαντλήσει την τετραετία ακριβώς για να μπορέσουμε πια με ένα ακόμη πιο εδραιωμένο τρόπο να εμβαθύνουμε, να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας απομακρύνει από τις πολιτικές της λιτότητας. Άρα, η εξάντληση της τετραετίας έχει μια τέτοια σκοπιμότητα. Πάντοτε, όμως, προφανώς στην πολιτική υπάρχουν και καταστάσεις που μας ξεπερνούν. Στα χαρακτηριστικά της από εδώ και πέρα πορείας αλλά και των προθέσεων της κυβέρνησης είτε οι εκλογές γίνουν -που θεωρώ ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας- στο τέλος της τετραετίας είτε νωρίτερα αν χρειαστεί, είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης, είναι σαφή και τα διλήμματα τα οποία τίθενται στον ελληνικό λαό, ο οποίος τελικά θα κάνει τις επιλογές του”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.