Quantcast
Σκουρλέτης για Μητσοτάκη: Χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης για Μητσοτάκη: Χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας

δημοσιεύτηκε:

Βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από την Κέρκυρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας», ενώ αναρωτήθηκε αν πρόκειται για ένα «χυδαίο λαϊκιστή».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της αξιολόγησης. Επισήμανε πως «ουσιαστικά η πολύμηνη υπόθεση της δεύτερης αξιολόγησης έχει ολοκληρωθεί», λέγοντας παράλληλα ότι «διαμορφώνεται ένα σταθερό και σαφές έδαφος πάνω στο οποίο υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εκδηλωθούν σαφή δείγματα μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα, με νέες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές και κυρίως με νέα πια αισιόδοξη μάτια».

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση, θα μπορούσε να είχε κλείσει και πριν τα Χριστούγεννα και επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση στους δανειστές κάνοντας λόγο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για «σκοπιμότητες που σχετίζονται με διαφορετικές προσεγγίσεις, με διαφορετικές οπτικές εκ μέρους των δανειστών μας».

Ο κ. Σκουρλέτης αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του, επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο μόνος που φαίνεται να μην έχει καταλάβει ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε, είναι δυστυχώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζεται από ένα πλεόνασμα ημιμάθειας. Διότι κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει με διαφορετικό τρόπο τη θέση του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στη θέση που διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης να δοθεί ένα μέρος του πλεονάσματος του 2016 προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, τους παιδικούς σταθμούς, υπενθύμισε πως «είναι ο ίδιος που καταψήφισε το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους από το πλεόνασμα του 2016» και πρόσθεσε «είναι ο ίδιος που τα συγκεκριμένα θετικά μέτρα, τα λεγόμενα αντίμετρα για μετά το 2019, ύστερα από την ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, λέει πως δεν θα τα ψηφίσει. Και δείχνει και ημιμαθής διότι δεν γνωρίζει, δεν του το είπε προφανώς ο κ. Σαμαράς όταν του παραχώρησε την αρχηγία του κόμματος του, ότι οι δαπάνες κάθε χρονιάς προσδιορίζουν το πρωτογενές αποτέλεσμα, πλεόνασμα ή έλλειμμα εκείνης της χρονιάς και δεν μπορούν να αφορούν την παρελθούσα».

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για έλλειψη οικονομικής παιδείας του κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στοιχειώδη οικονομική παιδεία θα έπρεπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φιλοδοξεί μάλιστα κάποια στιγμή να γίνει πρωθυπουργός, να την είχε, ή να τον είχε ενημερώσει το επιτελείο του. Αν πάλι το ήξερε και κάνει τέτοιες δηλώσεις σημαίνει ότι πρόκειται για ένα χυδαίο λαϊκιστή, ο οποίος κάνει πως δεν γνωρίζει ή δεν γνωρίζει και προσπαθεί για άλλη μία φορά σε μία κρίσιμη στιγμή, να δημιουργήσει αμφιβολίες και χαμηλές προσδοκίες στον κόσμο, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται τελικά για ένα πλεόνασμα ανευθυνότητας που τον χαρακτηρίζει», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης διατύπωσε ότι είναι αρραγές κόμμα και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ως προς την ψήφιση των μέτρων και των αντίμετρων της δεύτερης αξιολόγησης.

«Δεν υπάρχουν μέτωπα σε ένα κόμμα, το οποίο λειτουργεί με βάση τη δημοκρατία του διαλόγου, του σεβασμού, των διαφορετικών απόψεων. Για μας η σχέση με την πολιτική, είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση από ότι στους άλλους χώρους. Είναι στάση ζωής, σύνολο αξιών που μας εμπνέουν, σύνολο ιδεών. Άρα δεν έχουμε μέτωπα ανάμεσα μας. Δε νομίζω λοιπόν ότι θα υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αργά το βράδυ ο κ. Σκουρλέτης θα παραβρεθεί ως κεντρικός ομιλητής, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τη Λευκίμμη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.