Quantcast
Σκουρλέτης: Στο μικροσκόπιο οι λοιπές χρεώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Στο μικροσκόπιο οι λοιπές χρεώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο οι λοιπές χρεώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Με αφορμή την εφαρμογή της μείωσης 15% στην τιμή του ρεύματος από την 1η Ιουλίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι «πέρα από το ανταγωνιστικό, εμπορικό σκέλος που αφορά την παραγωγή του ρεύματος -το κόστος και τη μείωση, ανάλογα- υπάρχουν όλες αυτές οι χρεώσεις που αφορούν τα δίκτυα, το τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και εδώ είναι ένα “κουβάρι”. Eμείς μελετάμε όλα τα πεδία του τελικού αποτελέσματος, για να μπορέσουμε να πετύχουμε φθηνές και αξιόπιστες υπηρεσίες και προς τους ιδιώτες καταναλωτές και προς τις επιχειρήσεις».

Στην επισήμανση ότι όλες αυτές οι χρεώσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο και η κυβέρνηση θα δει το επόμενο διάστημα τι θα κάνει με αυτές, ο ίδιος απάντησε:

«Ακριβώς. Εδώ κανείς θα πρέπει να δει κάτι που επισημάνθηκε και σε μία συνάντηση υπουργών που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, όπου όλοι ανέφεραν την “εθνική” τους εμπειρία σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ενώ, λοιπόν και σωστά τις στηρίζουμε και πριμοδοτήθηκαν, με υψηλότατες εγγυημένες επιδόσεις, αυτές οι επιδόσεις, οι τιμές, είναι η αιτία που δεν αποκλιμακώνονται τα τιμολόγια. Διότι το κόστος αυτών των εγγυημένων τιμών το πληρώνουμε όλοι μέσω των λογαριασμών μας. Άρα, είναι μια δύσκολη εξίσωση. Πρέπει να δούμε πώς θα διεισδύσουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πώς δεν θα επιβαρύνουμε τον τελικό καταναλωτή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.