Quantcast
Σκουρλέτης: Το Υπουργείο οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Το Υπουργείο οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης

δημοσιεύτηκε:

Τις θέσεις και τις προτάσεις τους γύρω από τα θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά ζητούμενα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για την τρέχουσα περίοδο, παρουσίασε η διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε με την άποψη που διατυπώθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι η πολιτική του υπουργείου κινείται στα πλαίσια των προγραμματικών κατευθύνσεων της κυβέρνησης και ότι θα υπάρξει συνέχεια σε βασικές πολιτικές επιλογές.

Ο κ. Σκουρλέτης συμμερίστηκε πολλούς από τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν στη συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι ρόλοι πρέπει να είναι απόλυτα διακριτοί. Αναφορικά με μια σειρά θεσμικών θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε ότι ακόμη ενημερώνεται και τάχθηκε κατά των αποσπασματικών παρεμβάσεων, όταν και όπου αυτό είναι δυνατό. Παράλληλα, έκανε λόγο για θεσμικές αλλαγές οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για ευρύτερες συναινέσεις.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του υπουργού στο ζήτημα του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μπορεί να στηρίξει μεγάλες και μικρές προσπάθειες σε ένα πολλαπλασιαστικό άθροισμα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και ότι τα τρέχοντα ζητήματα σύντομα θα αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.