Quantcast
Σκουρλέτης: Ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο να επικρατήσουν και ώριμες σκέψεις - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο να επικρατήσουν και ώριμες σκέψεις

δημοσιεύτηκε:

«Mε δυσκολία βλέπω να κλείνει η οικονομική συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, καθώς με το πέρασμα του χρόνου οδηγούμαστε όλο και περισσότερο σε πιο ασφυκτικές καταστάσεις», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης στον Real FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ειδικότερα, όσον αφορά την 23% αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και σε μαγαζιά εστίασης αλλά και για τα αυστηρά οικονομικά μέτρα στους αγρότες που απαιτούν οι δανειστές από ττην Ελλάδα, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι: «Θα πρέπει να τιμωρηθεί αυτός που αμφισβήτησε την οικονομική σκοπιμότητα, για παράδειγμα σε σχέση με τον τουρισμό, η Ελλάδα πάντα ήταν ένας τουριστικός παράδεισος και η επιβολή φόρου στον συγκεκριμένο τομέα γίνεται για επιτευχθούν ξένες επενδύσεις».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός εργασίας ανέφερε ότι: «εάν η ελληνική κυβέρνηση έκλεινε συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου με τους δανειστές της, η χώρα θα είχε περισσότερες δυνάμεις , δεν ξέρουμε όμως άμα θα ήταν καλύτερη η σύμβαση».

Παράλληλα τόνισε ότι: «Εάν οι δυνάμεις αυτές θέλουν να τιμωρήσουν την χώρα και να επιβάλλουν απόψεις , εμείς πάντως είμαστε η αδύναμη πλευρά και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι: «το Σαββατοκύριακο που είναι το οριστικό Eurogroup θα υπάρξει αδιέξοδο ως προς την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τις σχετικές  δηλώσεις».

«Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φοβούνται τις επιπτώσεις που θα  έχει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα πιθανό Grexit, εξάλλου η χώρα έχει υποστεί  ήδη ζημιά.  Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο το Σαββατοκύριακο να επικρατήσουν και ώριμες σκέψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το σενάριο εάν η ελληνική  κυβέρνηση προβεί σε δημοψήφισμα  και εάν αυτό συνεπάγεται με κλείσιμο τραπεζών, ο υπουργός εργασίας εξέφρασε ότι: «Σε δημοψήφισμα  θα πάμε εάν πρέπει να κινηθούμε έξω από τα όρια της εντολής, τότε θα πρέπει να πούμε στον κόσμο τι  γίνεται. Μάλιστα το τελευταίο συνέδριο της ΕΚΤ τα μελη του δ.σ. αλλά και ο κ. Ντράγκι ήθελαν να κλείσουν οι τράπεζες της χώρας. Εμείς θα ζητήσουμε μια ενίσχυση εντολής που είχαμε πάρει για να επιτευχθεί η συμφωνία».

«Προϋπόθεση λοιπόν για να εφαρμόσει κανείς όσα είχαν προαναφερθεί στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης είναι να  υπάρξει σταθερό έδαφος, είναι αυτό που επιδιώκει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κοινωνία λέει διαπραγματευτείτε όσα περισσότερα μπορείτε αλλά και η συμφωνία να μην έχει αποτελέσματα διπλής ρήξης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.