Quantcast
Σκουρλέτης: Η Eldorado Gold λειτουργούσε «ετσιθελικά» με τις πλάτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Η Eldorado Gold λειτουργούσε «ετσιθελικά» με τις πλάτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

δημοσιεύτηκε:

Η Eldorado Gold λειτουργούσε «ετσιθελικά», με τις πλάτες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ενώ άφησε υπόνοιες η καναδική εταιρεία δεν αποκλείεται να επιδίδεται σε παιχνίδια με τη μετοχή της.

Ερωτώμενος για το πώς η κυβέρνηση θα διαχειριστεί ανάλογες αντιδράσεις των τοπικών κοινοτήτων σε αντίστοιχες επιχειρήσεις εξόρυξης στον Έβρο, τη Ροδόπη και αλλού, ο υπουργός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» ότι κακώς το ζήτημα της Eldorado έχει αναχθεί σε εμβληματικό, σε πεδίο σύγκρουσης δυο αντίθετων αντιλήψεων για την ανάπτυξη. «Αυτή ήταν πάντοτε η αντίληψη της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση, αφού οι Ευρωπαίοι παράγοντες θεωρούσαν δεδομένη τη συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επέλεξε να «ερεθίσει» το Ταμείο με τις δηλώσεις εκπροσώπων της για τη νεοφιλελεύθερη «φύση» του.

«Δεν γίνεται να προσποιηθούμε ότι το απολαμβάνουμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η επιβεβλημένη προσοχή στις δηλώσεις, σε «λεπτές» φάσεις των διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να συνεπάγεται και κυβερνητική αφωνία. Τόνισε ακόμη ότι αποτελεί «πληγή» για την Ευρώπη η έλευση του ΔΝΤ και η ανάμειξή του σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Σχετικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατήρησε πως αυτή συνδυάζει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, όχι μόνο με τη στήριξη σε δυνάμεις της ακροδεξιάς, αλλά και με τον λαϊκισμό. Ως παράδειγμα καθαρού λαϊκισμού στον πολιτικό λόγο του νέου αρχηγού της ΝΔ, ανέφερε τις αποστροφές του κ. Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ .

Ερωτηθείς, τέλος, για τις «αποκαλύψεις» του Γιάννη Στουρνάρα, περί επικείμενης «κατάληψης» του Νομισματοκοπείου, αλλά και για τις συνακόλουθες δηλώσεις στελεχών κομμάτων που αξίωσαν μέχρι και ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υπουργών, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρόκειται για σενάρια που δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.