Quantcast
Σκουρλέτης: Κινούμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Κινούμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

«Ο μόνος δρόμος μετά την προκλητική άρνηση της διοίκησης της εταιρείας να συνεργαστεί με την Επιθεώρηση Εργασίας είναι ο δρόμος της Δικαιοσύνης» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραϊτη, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες «Αστερίας ΑΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, στις 20 Μαϊου πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση στη εταιρεία, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς δεν βρέθηκε κανένας από τη διοίκηση της εταιρείας ή άλλος νόμιμος εκπρόσωπος.

Μάλιστα, όπως είπε, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι δεκατρείς εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον χώρο (κατά τη διάρκεια του ελέγχου) δήλωσαν ότι τους χρωστάνε αλλά δεν γνώριζαν ακριβώς τι τους χρωστάνε.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που της ζητήθηκαν και συνεπώς «ο μόνος δρόμος μετά την προκλητική άρνηση της διοίκησης της εταιρείας να συνεργαστεί με την Επιθεώρηση Εργασίας είναι ο δρόμος της Δικαιοσύνης».

Σχετικά με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας τόνισε:

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν παρόντες στους εργασιακούς χώρους» για να συμπληρώσει ότι παρά την κατάσταση που επικρατεί «υπάρχουν μερικά μικρά θετικά στοιχεία σχετικά με μη δηλωμένους εργαζόμενους που δηλώνονται».

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ. Σκουρλέτης στηλίτευσε τη στάση αυτών που, όπως σημείωσε, λυσσαλέα μάχονται κατά των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, καθώς άλλη ήταν η στόχευσή τους, όχι το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα αλλά η εμπέδωση ενός σκληρού πλαισίου για τον κόσμο της εργασίας.

«Εμείς κινούμαστε με συνέπεια προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων» πρόσθεσε.
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.