Quantcast
Σκουρλέτης: Μεγάλες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Μεγάλες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Σε αναγνώριση ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι τον Αύγουστο είναι μεγάλες προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” αναφερόμενος στις πληροφορίες από τη Γερμανία για ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα τον Ιούλιο.

“Με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο, ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες. Το δεύτερο είναι ότι προφανώς υπάρχει η ανάγκη να ποσοτικοποιηθούν κάποια από τα μέτρα μας και κάποιοι από τους στόχους μας σε σχέση με τα έσοδα. Όλα αυτά πολύ σύντομα θα προσδιοριστούνε. Αλλά νομίζω ότι αυτές οι πραγματικότητες που αναφέρατε, γιατί είναι πολύ πραγματικές αυτές οι ανάγκες, δείχνουν ότι αυτό το τετράμηνο θα είναι ένα τετράμηνο μιας καθημερινής διαπραγμάτευσης. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Έχουμε μπει σε έναν άλλο δρόμο”, σημείωσε ο υπουργός.

Και διευκρίνισε: “Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει το θέμα της οποιασδήποτε χρηματοδότησης αυτούς τους τέσσερις μήνες. Είναι στον αέρα κάτι τέτοια. Άρα η διαπραγμάτευση επ’ αυτού του ζητήματος και η συσχέτισή του με το μεγάλο θέμα που λέγεται βιωσιμότητα χρέους είναι κάτι που θα κινείται παράλληλα με το κυβερνητικό έργο αυτούς τους τέσσερις μήνες”.

Για την χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την τετράμηνη παράταση εστίασε στο γεγονός ότι “δεν υπάρχει αυτό το ενιαίο μόρφωμα της τρόικας, το οποίο δεν είχε καμία μα καμία δημοκρατική νομιμοποίηση”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.