Quantcast
Σκουρλέτης: Να υπάρξει συμβιβασμός στις Σκουριές - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Να υπάρξει συμβιβασμός στις Σκουριές

δημοσιεύτηκε:

Tην αναγκαιότητα να υπάρξει συμβιβασμός στις Σκουριές επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Tαυτόχρονα εμφανίστηκε θετικός για μείωση στατιμολόγια ηλεκτρικού ενώ όσον αφορά  στα τιμολόγια φυσικού αερίου εμμέσως επιβεβαίωσε την προοπτική αύξησής τους μέσω της φορολογίας.

Όπως είπε, οι τιμές φυσικού αερίου είναι πολύ χαμηλότερες απ’ ό,τι πέρυσι.

“Η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή από την πρώτη ημέρα και στοχεύει στη διασφάλιση της νομιμότητας τους δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Υπάρχουν βεβαίως και πολιτικά ζητήματα σε σχέση με την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της επένδυσης στις Σκουριές.

Μια τόσο μεγάλη επένδυση για ηνα προσχωρήσει, πρέπει πέραν των άλλων να διασφαλίζει και την κοινωνική ειρήνη.
Πως μπορεί να προχωρήσει η επένδυση στις Σκουριές όταν είναι συμβιβασμένη με τον κοινωνικό διχασμό; Θα έβλεπα λοιπόν έναν συμβιβασμό που προϋποθέτει η μία πλευρά να μπορεί να αναγνωρίζει στην άλλη, ότι κάνει ένα βήμα πίσω.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο μπορεί να συμβάλλει, αλλά δεν θα βάλει νερό στο κρασί του”.

Παράλληλα ενα ακόμη βήμα για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ έγινε σήμερα, αφού ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση της οικονομικής άδειας μια διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες.

Έτσι το όνειρο των απανταχού φίλων της Ένωσης παίρνει σάρκα και οστά, αφού άμεσα θα κατατεθεί ο φάκελος στη Δ.Ο.Κ.Κ. (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών) για την έκδοση άδειας ανέγερσης και πλέον είναι πολύ πιθανό μέσα στον Μάιο να αρχίσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.