Quantcast
Σκουρλέτης: Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί» χαρακτήρισε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο υπουργός Εργασίας, κ. Πάνος Σκουρλέτης ενώ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις θα κατατεθεί προς διαβούλευση στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Κόκκινο», επεσήμανε πως «οτιδήποτε έχει κατατεθεί ως πρόταση από την άλλη πλευρά, δεν διευκολύνει την εξεύρεση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης», υποδηλώνοντας, ουσιαστικά, ότι οι πιστωτές ευθύνονται για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, που σημειώνεται έως σήμερα.

Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η ελληνική πρόταση, των 47 σελίδων, δεν είναι μια αναπαραγωγή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης, συγκερασμού των προτάσεων που κατέθεσαν, πρότειναν, αμφότερες οι πλευρές, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εδώ και πέντε μήνες.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως «το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι η το νέο καθεστώς στα εργασιακά, δηλαδή το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο, ήτοι τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.