Quantcast
Σκουρλέτης: Προχωράει κανονικά το νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Προχωράει κανονικά το νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

Καμία μείωση και καμία υπαναχώρηση ούτε στο θέμα των συντάξεων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, την ώρα που οι πληροφορίες λένε ότι αυτές θα παγώσουν προκειμένου η Ελλάδα να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστέςπροκειμένου να εξασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Πέρα από την ασφάλεια και την υγεία υπάρχει ανασφάλεια σε όσους εργάζονται και απελπισία σε όσους έχασαν την δουλειά τους. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και διεξάγουμε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση. Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα χάσουμε τον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα προχωρήσουν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, την ώρα που οι πληροφορίες λένε ότι αυτές θα παγώσουν προκειμένου η Ελλάδα να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές προκειμένου να εξασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με το πραγματικό τους περιεχόμενο ώστε να δοθεί φωνή και όπλα στους εργαζόμενους, η αναδιοργάνωση και ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας, όσα καθορίσαμε σαν βασικές μας προτεραιότητες είναι δρομολογημένα και θα προχωρήσουν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.